Ook ons rijbewijs op de schop

Minister Camiel Eurlings heeft besloten om extra examens in te gaan voeren voor de geleidelijke instroom bij de invoering van de derde rijbewijsrichtlijn in 2013. De redenatie is gebaseerd op de verwachting dat een kandidaat voor de geleidelijke doorstroom binnen de categorie A maar een beperkt aantal lessen hoeft af te nemen voor het behalen van het examen A2 of A.

“Het is triest te moeten constateren dat deze ambitieuze minister volledig voorbij gaat aan alle argumenten die we hebben aangedragen om dit vooral niet te doen”, reageert Eugene Daams, secretaris RAI Vereniging afdeling GT. “Er wordt gekozen voor een optie die slecht is voor de overheid, slecht voor de branche en slecht voor de consument.”

“Het gemak waarmee wordt gesteld dat de kosten wel zullen meevallen toont helaas aan hoe het is gesteld met de kennis van de dagelijkse praktijk. Slechter had het niet kunnen zijn. Dit gaat verregaande consequenties hebben voor de gehele sector. We moeten nu de Tweede Kamerleden overtuigen van de onredelijkheid van deze maatregel.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.