Ook Smart op twee wielen

Met de Escooter, zoals de tweewieler heet, wil het merk jongeren aan zich binden, die nog geen autorijbewijs hebben. Bovendien wil Smart inspelen op de groeiende behoefte aan emissievrije mobiliteitsoplossingen van hun clientèle, aldus het merk. Met deze studie wil Smart ook benadrukken dat zij veiligheid hoog in het vaandel hebben. Zo is de scooter niet alleen voorzien van ABS, maar ook van een airbag en Blind Spot Assist. Dit systeem houdt de dode hoek in de gaten en waarschuwt de bestuurder door middel van lampjes in de spiegels, als bij de Mercedes E.

Net zoals bij een groot aantal gepresenteerde studiemodellen voor elektrische auto's is er ook bij de Smart escooter een grote rol weggelegd voor de smartphone. Deze dient in een speciale houder te worden geplaatst, waarna de scooter kan worden gestart. Tijdens het rijden, dient de smartphone als instrumentarium. Ook kan de eigenaar op afstand de handvatverwarming aanzetten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.