Opblaasbaar en betaalbaar van Scorpion

Met een prijskaartje van tweehonderd euro kost de Scorpion Exo-500 Air je niet de kop. Voor dat bedrag krijg je wel een helm met een opblaasbaar interieur. Een ingebouwd pompje blaast de wangstukken op de gewenste omvang. Zo sluit de helm altijd mooi aan op je gezicht. Het viziermechanisme werd geleend van dure broer Exo-1000. Ingebouwde veren trekken het vizier strak tegen de helmschaal zodat tocht geen kans krijgt.

Tegen het aandampen van het vizier monteert Scorpion standaard een Pinlock. Een ingebouwde zonnebril beschermt de ogen tegen een laagstaand zonnetje. Scorpion maakt de binnenvoering van het zogenaamde KwikWick 2 dat zweet snel afvoert. De voering kreeg een hypoallergeen bewerking, is uitneembaar en wasbaar. De Exo-500 Air is beschikbaar in de maten XS tot en met XXL en heeft drie maten voor de buitenschaal. De helm ligt vanaf begin 2011 in de winkels.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.