Oproep om toch naar Harley-Dag te komen

Harley-rijders worden via internet opgeroepen om zondag 21 augustus massaal naar Breda te komen. De bijeenkomst moet een 'gezellige ongeorganiseerde bende worden' en is een 'protest tegen diegenen die denken alles beter te weten', zo staat op Harleyforum.nl. Dit meldt bndestem.nl.

Met diegenen wordt de gemeente Breda bedoeld. De strenge veiligheidseisen van de overheid waren voor de organisatie van de Harley-Dag reden om te stoppen. Egon van Gennip van café De Bruine Pij denkt dat desondanks 1500 tot 2000 motorrijders naar de stad zullen komen. De Harley-Dag werd 22 jaar lang op de derde zondag in augustus gehouden.

"Veel mensen weten niet dat de organisatie is gestopt. Die stappen 's morgens gewoon op de motor en komen naar Breda." De recent geplaatste oproep op internet zal deze toestroom waarschijnlijk vergroten. De boodschap op Harleyforum.nl wordt nu in rap tempo via Facebook en Harley-gerelateerde sites verspreid. De reacties zijn veelal positief.

De gemeente maakt zich nog niet druk over de eventuele toestroom. Volgens een woordvoerder zijn er nog geen redenen om maatregelen te nemen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?