Opstelten: “Bonnenquota doet af aan gezag”

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie laat de korpsbeheerder van de politie Zuid-Holland-Zuid dinsdag per brief weten dat hij niet op bonnenquota moet aansturen. Dit meldt De Telegraaf. Hij antwoordt daarmee op een brief van de korpsbeheerder, burgemeester Arno Brok van Dordrecht, van 23 december. Opstelten constateert dat Brok door het vooraf vastleggen van het aantal jaarlijks te realiseren bekeuringen aanstuurt op bonnenquota. Daarvan kan geen sprake meer zijn, aldus de bewindsman.

Bonnen zijn geen doel op zich, stelt de minister nog maar eens, maar een instrument: agenten moeten de ruimte hebben om te bepalen wanneer een bon nodig is. Opstelten acht de agenten goed in staat tot juiste afwegingen. Bovendien moet de burger volgens hem niet het gevoel krijgen dat hij een bon krijgt omdat er een quotum moet worden gehaald. Dit werkt niet als sanctie en doet afbreuk aan het gezag van de politie, vindt Opstelten.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.