Overijssel snapt het

De provincie gaat ook 100 bomen weghalen die te dicht langs de rijbaan staan. Naast de geleiderails langs wegen plaatst de provincie ook geleiderails langs vaarwegen om te voorkomen dat voertuigen te water raken.

De geleideconstructie is een rail met een kern van staal en een buitenkant van hout. Hierdoor is deze goed in te passen in een landelijke omgeving. Bij een botsing wordt de auto opgevangen, waardoor ernstig letsel wordt voorkomen. Ook motorrijders worden beschermd door het plaatsen van een doorgaande balk onder de geleiderail. Deze balk vangt de motorrijder op, mocht deze uitglijden en in de rail schuiven.

Op deze aanvullende voorziening is positief gereageerd door onder andere de Motorrijdersbond, die zich inzet voor de veiligheid van de motorrijders in de provincie. Niet alleen in bosgebieden wordt de geleiderail geplaatst maar ook langs kanalen om te voorkomen dat voertuigen te water raken.

Het kappen van de bomen vindt plaats in september en oktober langs de N343 tussen Tubbergen en Langeveen, langs de N746 tussen Tubbergen en Mariaparochie en langs de N341 bij de Steile Oever. Gelijktijdig begint de provincie met het plaatsen van de geleiderails langs de provinciale weg N375 nabij Beukers en de N759 nabij Hasselt. De kosten bedragen circa 800.000 euro.

De provincie Overijssel is de eerste provincie in Nederland die op deze schaal met deze maatregelen ernstige ongevallen probeert te voorkomen.

Bron: Provincie Overijssel
Foto: MAG

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.