Piaggio verplaatst Derbi-fabriek

Derbi was een trots Catalaans motorbedrijf, opgericht in 1922. Piaggio heeft het bedrijf echter in 2001 opgekocht en besluit nu de navelstreng door te knippen en het bedrijf te verplaatsen naar Italië. Piaggio zegt hierover het volgende: “Deze stap zal leiden tot grotere efficiëntie en productiviteit. Het concurrentievermogen van Derbi zal hierdoor vergroot worden.”

Volgens de vakbonden is het besluit ‘een manier om de Italiaanse overheid, vakbonden en werknemers te plezieren,’ en ligt het niet aan de dalende verkoopcijfers van de scooters in Spanje. Deze beslissing zal niet alleen hard aankomen voor de Derbi-werknemers, maar ook voor alle honderden toeleveranciers.

Al eerder sloot Yamaha de productielijn in Spanje om hem vervolgens te heropenen in Frankrijk. De website motorpasionmoto.com geeft aan dat zelfs de Suzuki-fabriek in Gijón gevaar loopt…
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.