Plussen en minnen bij verkoopcijfers

De verkopen van gemotoriseerde tweewielers laten tot nu toe een wisselend beeld zien. Alleen snorfietsen worden meer verkocht dan vorig jaar. Uit de verkoopcijfers tot en met juli van dit jaar blijkt dat het in de showrooms van motordealers minder druk is dan vorig jaar. In totaal werden er dit jaar bijna 9.500 nieuwe motorfietsen verkocht, een daling van bijna 15 procent ten opzichte van 2009.

Wel lagen de verkopen in de maand juli vrijwel op hetzelfde niveau als in dezelfde maand vorig jaar. Marktleider blijft Suzuki (1.536 motorfietsen), op de voet gevolgd door BMW, dat met een verkoopaantal van 1.490 nieuwe motorfietsen als enige grote fabrikant een kleine verkoopstijging van 2 procent realiseert.

Bron: RAI Vereniging

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.