Politie kiest voor BMW

De Nederlandse politiekorpsen rijden de komende acht jaar op BMW´s. Gisteren is het contract voor de aanbesteding getekend. Het overeenkomst betreft de levering van ongeveer 1.000 motorfietsen van het type R1200RT (foto boven) en F650GS (foto onder), over een periode van maximaal acht jaar. Behalve de politiekorpsen zijn ook de politieacademie en de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen partner in de overeenkomst.

De aanbesteding geldt voor alle korpsen. De Nederlandse politie rijdt dus voortaan nog maar één merk politiemotor. De GS voor de surveillance in de wijk en de RT voor in buitengebieden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.