Politie klaar met kleine boete

Lang niet iedere verkeersovertreding leidt tot onveiligheid. Daar toch bonnen voor schrijven is niet uit te leggen. Dat heeft de directeur handhaving Gerhard van Hoeven van de Friese politie gezegd op een symposium van het Regionaal Orgaan Verkeersonveiligheid Fryslân (ROF). “Van alle snelheidsovertredingen zit zeventig procent tussen de vier en de tien kilometer per uur. Dat zijn 6,3 miljoen bonnen. Excessen moeten we blijven aanpakken, maar de geautomatiseerde snelheidscontrole, de zogenaamde wegkantradar, mag er wat mij betreft vandaag nog uit”, aldus Van Hoeven.

Fiscalisering mag wat hem betreft ook: dan handelt de Belastingsdienst de flitsboetes af en heeft de politie er verder niks mee te maken. Dat schept ruimte voor de agenten om met minder capaciteit effectievere controles te doen.

Bron: frieschdagblad.nl
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.