Politie roept op tot harder rijden

Ondanks deze koude en gladde periode, komt de politie Hardenberg juist nu met een nieuwsbrief waarin zij automobilisten oproept om harder te rijden over de N36 tussen Hardenberg en Ommen. Dit opmerkelijke nieuws meldt De Telegraaf vandaag op de site. De politie constateerde dat automobilisten gemiddeld tussen de 70 en 80 kilometer per uur rijden op de autoweg. Dat men zich niet aan de toegestane snelheid van 100 kilometer per uur houdt, wekt irritatie op in het verkeer en belemmert de doorstroom volgens de politie.

Dat mensen te zacht rijden wijt de politie aan onwetendheid. "Veel mensen zijn nog niet op de hoogte van de betekenis van de groene streep en daarnaast staan alleen snelheidsborden aan het begin van de weg en die worden vaak niet gezien", zegt de politie tegen De Stentor. De politie heeft in overleg met Rijkswaterstaat kleine stickers op de hectometerpaaltjes aangebracht met het getal 100. De politie hoopt dat het de automobilist herinnert aan de maximum snelheid, zodat er voortaan een vlotte doorstroom is.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.