Primeur tijdens MCA Speed Challenge

Vorige maand werd door Ten Kate Motoren, het CRT en de KNMV bekend gemaakt dat zij de intentie hebben om in 2011 een Moriwaki Cup van start te laten gaan. Deze klasse zal bestaan uit motoren met een ééncilinder-viertakt Honda CRF250X enduroblok, gemonteerd in een 125cc Moriwaki frame.

Iedere deelnemer least zijn/haar motor voor een seizoen van acht wedstrijden. De kosten bedragen ongeveer 5.500 euro, en dat is inclusief het onderhoud dat wordt verzorgd door Ten Kate Racing Products! Om de kansen gelijk te houden, worden aan het begin van de wedstrijddag de motoren na loting aan de deelnemers toegewezen.

Tijdens de races van de Speed Challenge, die op 12 en 13 juni door de Motorclub Assen en Omstreken op het TT Circuit van Assen worden gehouden, zal in de pauze een demonstratie worden gegeven met deze unieke motorfiets door één van de toprijders uit de 125cc-klasse. Naast deze primeur van de Moriwaki komt ook de Twoseater van Suzuki in actie.

Het hoofdprogramma van de MCA Speed Challenge bestaat uit de 125cc, het Dutch Supersport, het Dutch Superbike en de zijspannen. Kijk voor meer info op www.mc-assen.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.