Proef 130 km begonnen

Vanaf vandaag mag er op de A7 tussen Wognum en Zürich (Afsluitdijk) de hele dag 130 kilometer per uur worden gereden. Het is het eerste traject waar de maximumsnelheid omhoog gaat. Begin mei komen er meer snelwegen waarop de maximumsnelheid naar 130 gaat.

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wil in deze kabinetsperiode de maximumsnelheid op ruim een derde van de snelwegen verhogen naar 130 kilometer. Schultz zegt overtreders van de nieuwe maximumsnelheid ‘stevig zullen worden aangepakt’. Ze is niet bang dat door de hogere snelheid er meer verkeersslachtoffers komen.

“Ik hou onverkort vast aan mijn doelstelling om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen”, zei de minister eerder. Op een aantal wegen wordt de komende maanden de snelheid af en toe verhoogd. Op sommige wegen mag 's nachts 100 kilometer worden gereden in plaats van 80. Op andere delen gaat de snelheid soms omhoog van 100 naar 120.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.