‘Proef 130 op vier snelwegen’

Er komt op vier snelwegen een proef met een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Dat is minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) van plan. Dat meldt de NOS op basis van 'betrouwbare bronnen' aldus nu.nl.

Op 1 maart kan het gaspedaal/hendel harder worden ingedrukt op de A7 over de Afsluitdijk tussen Wognum en Zurich. Daar mag dan dag en nacht 130 kilometer per uur worden gereden. Op 1 mei volgt de A6 tussen Almere en Joure, waar alleen 's avonds en 's nachts harder mag worden gereden. Vanaf die datum mag op de A2 tussen Everdingen en Deil en op de A16 tussen Moerdijk en Breda buiten de spits eveneens 130 worden gereden.

De bewindsvrouw zou ernaar streven dat uiteindelijk op een derde van de snelwegen de maximumsnelheid wordt verhoogd naar 130 kilometer per uur. De PVV reageert verheugd. "Veel mensen hebben hiernaar uitgekeken en we zijn dan ook blij dat we gaan beginnen met de proef", zegt PVV-Kamerlid Leon de Jong. "Wel zien we de resultaten graag zo snel mogelijk tegemoet, zodat de minister ervoor kan zorgen dat op zoveel mogelijk plekken in Nederland 130 kilometer per uur gereden gaat worden."

De maatregel was afgesproken in het regeerakoord, vooral op aandringen van gedoogpartij PVV. Maar ook de VVD had liever gezien dat al in januari harder kon worden gereden. De PvdA reageert kritisch op de aangekondigde proef. "Maar op vier wegen?", twittert Kamerlid Martijn van Dam. "Eén daarvan zeker de boulevard of broken promises?"

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.