RAI verwerpt voorstel taks op tweetakts

Net als BOVAG verwerpt RAI Vereniging het idee dat in de Amsterdamse gemeenteraad door de Partij van de Dieren is geopperd om belasting te heffen op voer- en vaartuigen met tweetaktmotoren.

Het voorstel van Johnas van Lammeren (PvdD) is door Het Parool opgepakt en wereldkundig gemaakt. De krant schreef onder meer dat Van Lammeren vindt dat Amsterdamse eigenaren van brommers en scooters met een tweetaktmotor extra belasting moeten betalen. Het koppelde hieraan een onderzoek onder de eigen lezers, waaruit naar voren kwam dat 82 procent het met het voorstel eens is.

Meer binnenkort.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.