Rechts wil hogere maximumsnelheid

Het plan om de maximumsnelheid te verhogen naar 130 staat in de onderdelen van het concept-regeerakkoord dat de drie partijen al klaar hadden voordat de formatie afgelopen vrijdag werd afgebroken. Nu de drie partijen opnieuw naar de onderhandelingstafel willen, komt ook de hogere snelheid op snelwegen weer nadrukkelijk in zicht.

Niet overal zal de kilometerteller verder mogen uitslaan naar rechts. Waar de 130 km/u als verhoogd maximum geldt, zal afhangen van luchtkwaliteit, veiligheid en doorstroming.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.