Recordbezoek EICMA

De crisis hakt er nog steeds flink in, maar er zijn gelukkig ook lichtpuntjes. Zoals de ECIMA. In totaal zijn er meer dan 500.000 liefhebbers naar de beurs in Milaan geweest. Dit is een toename van 50.000 bezoekers ten opzichte van 2009.

Op de eerste dag kwamen vijf procent meer mensen naar de EICMA, de tweede dag achttien procent, de derde dag 24 procent en de laatste regenachtige, koude dag dertien procent. In totaal waren er 2104 journalisten geaccrediteerd en stonden er 45.708 exploitanten op de beurs, waarvan 12.583 uit het buitenland. Ook de officiële website van de EICMA werd flink bezocht (340.664 unieke bezoekers).

“Het was een prachtige beurs”, aldus EICMA organisator Costantino Ruggiero. “Een schitterende erkenning voor het harde werken van ons team. Een kleine groep van geweldige professionals heeft dit mogelijk gemaakt. Er was slechts één minpuntje aangezien er weinig belangstelling voor de fietsbeurs was.” Deze beurs vond gelijktijdig met de EICMA voor motorfietsen plaats.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.