Regering zet belastingverhoging motoren door

De regering wil de geplande belastingverhoging op het bezit van een motor doorzetten. Een motie van de SP om de verhoging te voorkomen, haalde het niet in de Tweede Kamer.SP-Kamerlid Farshad Bashir diende de motie in en zei daarover het volgende: "De vorige regering wilde de wegenbelastingen verhogen in aanloop naar het systeem van de kilometerheffing. Nu dat systeem niet doorgaat, is wel de belastingverhoging voor auto’s gestopt maar niet voor motoren. Dat moeten we rechtrekken."

Om bij de invoering van de kilometerheffing de aanschafbelasting (BPM) af te kunnen schaffen, moest deze belasting afgebouwd worden. Deze afbouw van de aanschafbelasting voor auto’s werd betaald door een verhoging van niet alleen de wegenbelasting voor auto’s, maar ook van motoren. Met het afschieten van de kilometerheffing is wel een einde gekomen aan het verschuiven van de autobelasting, maar de verhoging van de wegenbelasting voor motoren blijft doorgaan. Hierdoor gaan motorrijders zes procent meer belasting betalen.

De KNMV zal zich in Den Haag in blijven inzetten om de belastingverhoging voor motoren tegen te gaan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.