Rijbewijs-herinneringsbrief ook digitaal

Per direct maakt de RDW het voor rijbewijsbezitters mogelijk om de brief, waarin zij worden herinnerd aan het verlengen van het rijbewijs, digitaal te ontvangen. Hiervoor maakt de RDW gebruik van de mogelijkheden die de Berichtenbox biedt.

In Nederland zijn tien miljoen rijbewijshouders. Eens in de tien jaar verloopt dit waardevolle document en moet een nieuw aangevraagd worden. Juist omdat dit maar één keer in de tien jaar voorkomt, is het niet ondenkbaar dat je dit vergeet te regelen. Rijden met een verlopen rijbewijs is echter strafbaar.

Op dit moment stuurt de RDW jaarlijks ruim één miljoen herinneringsbrieven. Digitale verzending is goedkoper en beter voor het milieu. Iedereen die zich aanmeldt bij de Berichtenbox ontvangt achttien weken voordat het rijbewijs verloopt digitaal de rijbewijs-herinneringsbrief. Na de APK-herinneringsbrief is de rijbewijs-herinneringsbrief de tweede brief die de RDW via de Berichtenbox verspreidt. Inmiddels maken 45.000 mensen hier gebruik van.

Berichtenbox
De Berichtenbox is een beveiligde elektronische mailbox waarmee overheidsinstanties persoonlijke informatie kunnen versturen aan burgers. Betrokken personen krijgen via een e-mail in de privé mailbox de melding dat in de Berichtenbox een nieuwe digitale brief is aangekomen. Toegang tot de Berichtenbox is mogelijk door in te loggen met DigiD.  Het aanmaken van een Berichtenbox kan eenvoudig via www.mijn.overheid.nl.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.