Rijbewijs op de schop in België

Etienne Schouppe, ontslagnemend staatssecretaris voor Mobiliteit, wil de minimumleeftijd om met zware motoren over de Belgische wegen te rijden optrekken tot 24 jaar. Op die manier hoopt de CD&V'er het aantal motorongevallen te beperken. Vandaag de dag kan je op je 21e je motorrijbewijs halen bij onze zuiderburen.

Begin volgend jaar zouden de bewuste wetteksten afgerond moeten zijn. Twee jaar later zou de regelgeving dan van kracht gaan. Schouppe doet beroep op een nieuwe Europese richtlijn, die de motorsector wellicht zwaar zal treffen. "Tussen 2000 en 2007 is het aantal omgekomen motards op onze wegen met zeven procent gestegen", aldus de politicus. "Het overlijdensrisico is 20 keer groter op de motor dan in de auto. Zoiets kun je niet negeren."

Bron: Het Belang van Limburg
Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.