Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladheid

Rijkswaterstaat en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben gewaarschuwd voor de eerste gladheid van dit winterseizoen. “De komende dagen is er sprake van minima rond het vriespunt en worden de eerste winterse buien verwacht”, aldus de partijen. “Weggebruikers worden dringend verzocht rekening te houden met mogelijke gladheid op de Nederlandse snelwegen.”

Om de gladheid voor te zijn wordt door Rijkswaterstaat de komende week naar verwachting op diverse plaatsen gestrooid. Bovendien laat Rijkswaterstaat weten dat het de startvoorraad zout met de helft heeft verhoogd naar 90.000 ton. Op het Friese gedeelte van de Afsluitdijk zijn woensdagmiddag in een tijdsbestek van een klein uur al drie auto's in de vangrail beland door een glad wegdek.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.