Rossi zevende in ranglijst best betaalde sporters

Ben je het ook zat om altijd maar te moeten wachten op het moment dat je weer je salaris krijgt? En kun je je pas wat extra’s veroorloven als je vakantiegeld gestort wordt? Dan heb je misschien toch de verkeerde baan gekozen!

Want wanneer we kijken naar wat, pakweg, een motorcoureur verdient, kunnen we zeggen dat dit toch best een lucratief baantje is. Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi bijvoorbeeld, zit er aardig warmpjes bij. Er wordt namelijk jaarlijks zo’n kleine 35.000.000 euro gestort op de rekening van de Italiaan. Hiermee wordt hij als zevende genoteerd in de top20 van best betaalde sporters, een ranglijst die het Amerikaanse sportmagazine Sports Illustrated jaarlijks publiceert.

Dus een carrière in de motorsport is misschien wel een oplossing. Maar voordat je hetzelfde verdient, moet je wel eerst even negen keer MotoGP-kampioen worden!

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.