Royal Enfield brengt Home uit, een korte film met de Himalayan in de hoofdrol

Sinds de introductie van de Himalayan adventure bike in 2016, heeft Royal Enfield het platform steeds herzien. In 2020 kreeg de kleine ADV uitschakelbare ABS en vervolgens verbeterde ergonomie en een Tripper-navigatiesysteem in 2021. Maar de Himalayan bleef ook trouw aan zijn roots als een gebruiksvriendelijke en lichtgewicht avonturier.

Onlangs heeft Royal Enfield het model opnieuw onder de aandacht gebracht met de korte film Home. Samen met Coconut Films legt de film de rauwe schoonheid van de Himalaya vast terwijl een eenzame motorrijder terug naar huis reist in de regio Ladakh. De verbluffende cinematografie, het poëtische verhaal en de aanzwellende orkestrale soundtrack geven het geheel extra cachet.

Enfield heeft ook kosten noch moeite gespaard en heeft de internationale beauty queen en ondernemer Chum Darang gecast voor de hoofdrol. Hoewel de plot draait om de terugkeer van een vermoeide reiziger naar huis, is het moeilijk om de casting van de film niet te waarderen. Natuurlijk ondersteunen merken als REV’IT! en Husqvarna vrouwen in de off-road wereld met events en sponsoring, maar de Himalaya vertegenwoordigt vooral een opwindend instapmoment voor vrouwen die in het adventure segment stappen. Zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Itchy Boots.

Gerucht Royal Enfield Himalayan 650 steeds sterker

Ondanks dat Home de Himalayan in zijn natuurlijke element toont, kunnen we niet anders dan ons afvragen of Royal Enfield voor 2022 meer revisies voor het platform aan het voorbereiden is. Als het gamma een op de straat gerichte versie bevat, zal de standaard dan meer off-road georiënteerde upgrades krijgen? Zal het model in 2022 meer nieuwe kleurstellingen krijgen? Helaas zullen we moeten wachten tot Royal Enfield officieel haar plannen bekend maakt voor de schijnbaar groeiende Himalayan line-up. Er zijn al beelden gelekt van een straatgerichte Himalayan, zoals de tweet van Motoroids doet vermoeden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?