zaterdag 20 april 2024

Royal Enfield opent fabriek in Argentinië

Royal Enfield assembleert voor het eerst in z’n bestaan motorfietsen buiten India. De nieuwe fabriek staat straks in Campana, ten noorden van Buenos Aires. Het duurt naar verwachting nog zes maanden voor zes verschillende modellen van de band rijden.

De Argentijnse president Alberto Fernández opende in de stad Campana de eerste Royal Enfield-fabriek buiten India. Tot nu toe werden alle Royal Enfields geproduceerd in Chennai. Door de overeenkomst met de Argentijnse groep SIMPA (Royal Enfield-distributeur sinds 2018) worden straks zes modellen (o.a. de Himalayan, Interceptor 650 en de Continental GT 650) in Argentinië geproduceerd.

Belangrijke markten

Het project houdt rekening met een uitbreiding van de productie van andere  modellen. De totale investering bedraagt 700 miljoen peso, zo’n 8 miljoen euro. De komende 18 maanden zullen ongeveer 100 banen worden gecreëerd. Het belang van de Latijns-Amerikaanse markten wordt steeds duidelijker. Argentinië is samen met Brazilië en Colombia een van de belangrijkste.

Bron: republicworld.com

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen