’s Werelds eerste productiemotor geveild

De motor die als eerste ter wereld in productie werd genomen is onlangs verkocht op een veiling in Engeland. Volgens de vorige eigenaars is dit de eerste motor ter wereld die in productie werd genomen en zelfs het eerst bouwsel dat ‘motor’ werd genoemd. Het gaat om een Hildebrand & Wolfmüller uit 1894 en het apparaat bracht maarliefst 99.313 euro op. Dit bedrag werd betaald door een Duitse verzamelaar en daardoor is de motor weer terug in het land van herkomst.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.