Schade meer dan 1 miljoen euro

Het noodweer dat maandag over het terrein van festival de Zwarte Cross in de Achterhoek trok, heeft voor meer dan 1 miljoen euro schade aangericht. Dat meldde de organisatie dinsdag. Windstoten bliezen met windkracht 12 tenten, hekken en podia omver en maakten van het festivalterrein een puinhoop. De grootste tent die omverging, kon achtduizend mensen herbergen. De tent was pas enkele maanden oud. Het gevaarte stortte binnen tien seconden in door de heftige wind.

De organisatie is met man en macht bezig de boel weer op orde te krijgen en is bezig nieuwe tenten op te zetten. De grote tent wordt vervangen door een openluchtpodium omdat er geen soortgelijke tent meer beschikbaar is. Het programma van de Zwarte Cross gaat ongewijzigd door. De eerste bezoekers arriveren donderdag. Vorig jaar trok het evenement 132.000 mensen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.