Schouten gaat voor Superstock-titel

Afgelopen seizoen reed DG Sport, met Raymond Schouten, onder de naam Bikers’Days Endurance team enkele races van de Superstock-klasse in het WK Endurance. Het hoogtepunt daarbij was zonder twijfel de winst tijdens de Bol d’Or op Magny-Cours.

Deze overwinning smaakt naar meer en het team, nu onder de naam Team DG Sport, zal daarom het komende seizoen aan het wereldkampioenschap gaan deelnemen. Wederom in de Superstock-klasse en wederom met Schouten. Het doel is de Superstock titel, gezien de overwinning in de Bol d’Or een haalbare kaart. De Nederlander krijgt als teamgenoten Olivier Depoorter en Denis Bouan.

Schouten: “Ik ben blij dat ik ook dit seizoen voor het DG Sport team mag uitkomen in het WK Endurance. Het team heeft vorig jaar bewezen bij de top te behoren en het is dan ook geweldig om te horen dat Team DG Sport dit seizoen als permanent team aan de start staat.”

“Helaas zal ik door mijn verplichtingen in de Dutch Superbike klasse niet aan alle wedstrijden deel kunnen nemen, maar mijn inzet zal er zeker niet minder om zijn. Ik heb er veel zin in om met het team en mijn nieuwe teamgenoten aan de slag te gaan en kijk erna uit om in maart weer op de DG Sport Yamaha R1 te stappen.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?