Schultz zwijgt over mogelijke 130 km-proeven

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) wil nog niet melden op welke snelwegtracés per maart mag worden geëxperimenteerd met de hogere maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. “Voor 1 maart kom ik met een brief. Voor die tijd ga ik niet op conceptbrieven in.”

In het regeerakkoord is afgesproken dat, op plaatsen waar dat mogelijk is, de snelheid omhoog moet kunnen met 130 kilometer als maximum in plaats van de huidige 120 kilometer. Om te kijken hoe dat uitpakt, moeten per maart proeven worden gehouden. In diverse media verschenen deze week berichten over waar die proeven gehouden zullen worden. Onder meer de Afsluitdijk (A7) werd genoemd.

De A6 tussen Almere en Joure, de A2 (Everdingen-Deil) en A16 (Moerdijk-Breda) zou ze eveneens op het oog hebben voor de testfase. De VVD-bewindsvrouw wil nog niet zeggen of op de genoemde tracés inderdaad de proef uitgevoerd gaat worden.

Deze trajecten zouden in conceptbrieven worden genoemd, maar de ministerraad moet nog instemmen met haar definitieve plan. In het regeerakkoord is overigens niet alleen de verhoging van 120 naar 130 kilometer een streven. Ook het verhogen van bijvoorbeeld 100 naar 120 kilometer is een wens van de VVD, het CDA en gedoogpartij PVV.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.