SGP sluit snelheidslimiet van 135 km niet uit

De plannen van het kabinet om op sommige snelwegen de maximumsnelheid te verhogen naar 130 kilometer per uur worden gesteund door de SGP. Dat zei SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf (foto) in de nacht van dinsdag op woensdag tijdens het debat in de Tweede Kamer over de begroting Infrastructuur en Milieu.

“Je zou zelfs kunnen nadenken over 135 kilometer per uur”, stelde de SGP'er. Hij voegde daar wel aan toe dat het enkel kan op trajecten waar de verkeersveiligheid niet in het geding is. Ook milieu- en geluidsgevolgen moeten goed worden bekeken. “Die randvoorwaarden moeten goed zijn geregeld. Het belang van een goede inpassing is glashelder”, aldus de volksvertegenwoordiger.

Coalitiepartijen VVD en PVV gaven eerder aan dat vanaf januari een verhoging naar 130 kilometer per uur al mogelijk moet zijn. Het CDA wacht liever eerst op onderzoek. Tijdens het debat bleek dat ook andere partijen eerst onderzoek willen afwachten. Van de SGP is bekend dat ze regeringsplannen in principe welwillend benaderen.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.