Sneeuw leidt tot drukste avondspits ooit

De avondspits van maandag 29 november gaat de boeken in als de drukste avondspits in de Nederlandse geschiedenis. Als gevolg van de sneeuwval stond er rond zes uur ’s avonds 880 kilometer file op de Nederlandse wegen. Dat heeft de Verkeersinformatie van de ANWB gemeld. Hiermee heeft de avondspits de derde plaats behaald in het lijstje met drukste spitsen ooit. Na half zeven begonnen de files snel af te nemen. Tegen zeven uur waren de files op de Nederlandse wegen al gehalveerd.

De twee koplopers waren allebei ochtendspitsen. Op 25 maart 2008 stond er in totaal 888 kilometer aan files, maar 8 februari 1999 blijft met 975 kilometer de absolute recordhouder. Vooral in de regio’s Utrecht en Amsterdam passen automobilisten hun tempo merkbaar aan. De langste files stonden rond half zes op de A27. In beide richtingen stond daar toen meer dan 50 kilometer file. Ook op de A12 stond om half zes in beide richtingen meer dan 40 kilometer file.

Volgens de ANWB is het opvallend dat de sneeuwval voorlopig nog niet tot grote ongelukken op de weg heeft geleid.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.