Snel naar de goedkoopste pomp!

D66-Kamerlid Kees Verhoeven pleit ervoor dat op de benzineprijspalen de benzineprijzen te zien moeten zijn van de vier pompstations die daarna volgen. “Concurrentie leidt alleen tot een betere prijs/kwaliteit-verhouding als de klant kan kiezen”, zegt Verhoeven. “Benzine is benzine dus moet men de goedkoopste liter kunnen vinden.” In de huidige situatie is er volgens de D66'er momenteel geen sprake van echte concurrentie, omdat er voor de benzinestations te weinig prikkels zijn om scherpe prijzen te hanteren. Verhoeven wil dat het kabinet op korte termijn een proef start met de borden.

De PvdA steunt D66 en Kamerlid Sharon Dijksma wil daarnaast van minister Verhagen (Economische Zaken) dat er een website komt met de actuele benzineprijzen. "Zijn voorganger Van der Hoeven wilde de sector op vrijwillige basis overhalen tot deze transparantie. Het is heel teleurstellend dat Verhagen zich er nu bij lijkt neer te leggen dat de sector deze transparantie botweg weigert te geven", aldus Dijksma. Volgende week debatteert de Tweede Kamer over de benzinemarkt.

Bron: nu.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.