‘Snelheidsbegrenzer in bestelbusjes’

Bestelbusjes moeten een snelheidsbegrenzer krijgen, waardoor ze hooguit 100 kilometer per uur kunnen rijden. Dit meldt De Telegraaf vandaag. Europarlementslid Judith Merkies (PvdA) doet dat voorstel maandag bij overleg in Brussel over de CO2-uitstoot van bestelbussen.

“Boven 100 kilometer per uur neemt de CO2-uitstoot enorm toe”, stelde Merkies vrijdag. “Dus een begrenzer is heel milieuvriendelijk.” Vrachtwagens beschikken al over een snelheidsbegrenzer. “Dat moeten we gelijktrekken met de bestelbusjes”, vindt de PvdA'ster.

De eerste stap naar heel veel narigheid? Ook voor motoren hangt een begrenzing boven het hoofd om nog te zwijgen over de mogelijke 100-pk limiet…

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.