‘Snelwegen bij Utrecht verbreed’

Het kabinet maakt vrijdag bekend achthonderd miljoen euro vrij te maken om de belangrijkste verbinding tussen de Randstad en het noorden en het oosten van Nederland te verbeteren. Dat schrijft De Telegraaf. De verbreding van de wegen moet in 2015 klaar zijn. Naast de extra rijstroken op de A1, de A27 en de A28 komt er 'een metamorfose' van het knooppunt Hoevelaken bij Amersfoort. De verbetering van het knooppunt duurt tot 2020.

"Dit besluit maakt het centrale knooppunt van mobiel Nederland voor vele jaren bereikbaar", zegt demissionair Verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) vrijdag tegen de krant. De driehoek bij Utrecht is een belangrijke economische doorvoerroute. Een derde van het verkeer heeft geen bestemming in of in de buurt van de drie steden, maar reist verder.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.