SP: ‘Geen belastingverhoging motoren’

SP-Kamerlid Farshad Bashir: “De vorige regering wilde de wegenbelastingen verhogen in aanloop naar het systeem van de kilometerheffing. Nu dat systeem niet doorgaat, is wel de belastingverhoging voor auto’s gestopt maar niet voor motoren. Dat moeten we rechtrekken.”

Om bij de invoering van de kilometerheffing de aanschafbelasting (BPM) af te kunnen schaffen, moest deze belasting afgebouwd worden. Deze afbouw van de aanschafbelasting voor auto’s werd betaald door een verhoging van niet alleen de wegenbelasting voor auto’s, maar ook van motoren. Met het afschieten van de kilometerheffing is wel een einde gekomen aan het verschuiven van de autobelasting, maar de verhoging van de wegenbelasting voor motoren blijft doorgaan. Hierdoor gaan motorrijders zes procent meer belasting betalen.

De SP heeft een wijziging van het Belastingplan ingediend om de belastingverhoging voor motorrijders te voorkomen. Bashir: “In de strijd tegen files en ruimtetekort is de motor een aantrekkelijk alternatief voor de auto. Een forse belastingverhoging past hier niet bij. Eerder spraken andere partijen zich ook positief uit over motoren. Bij de stemming zullen we zien of zij het bij mooie woorden laten of ook daadwerkelijk opkomen voor de motorrijders.”

Bron: sp.nl en motorrijdersactiegroep.nl
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.