Spanjaarden mogen niet meer zo hard

In Nederland mogen we straks op sommige wegen 130 kilometer per uur rijden, maar in Spanje gaat de maximumsnelheid juist omlaag. In plaats van 120 mag er nog maar 110 worden gereden.

Komende week worden de snelheidsborden opnieuw beplakt, want de maatregel gaat al 7 maart in. Veel Spanjaarden zijn woedend over de snelheidsverlaging. De maatregel moet Spanjaarden jaarlijks 1,4 miljard euro aan benzine en diesel helpen besparen.

Dat moet omdat Libië de oliekraan flink heeft dichtgedraaid. Tegenstanders betwijfelen het nut van de snelheidsverlaging.

Bron: RTL Nieuws
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.