SPeciale Yamaha FZ1

In het verleden hadden enkel peperdure Superbike's een SP-variant. Maar dankzij Yamaha is dat voorbij want de Japanse fabrikant komt met een FZ1 SP. Het eerst dat opvalt, is de dikke Akrapovic demper (met bijpassende R&G ophangbeugel) en het speedblock-kleurenschema.

Dichterbij gekomen blijkt dat ook de firma Barracuda nauw betrokken is geweest bij het ‘ontwikkelen’ van deze SP. Het stuur, stuurklemmmen, spiegels, handvatten, stuureinden en verstelbare (en vouwbare) rem- en koppelingshendel zijn afkomstig van dit Italiaanse bedrijf. Yamaha putte met de kentekenplaathouder, zwarte LED-knipperlichten, valblokken, tankpad en een seat cover voor de passagiersplaats natuurlijk ook uit de eigen accessoiresfolder.

Mooi afgewerkte velgen een het speciale FZ1-logo maken de Yamaha af. Zou je deze accessoires los kopen dan kost je dat ongeveer 3.300 euro. De meerprijs van de FZ1 SP is echter ‘slechts’ 1.500 euro. Een snelle rekensom leert dus de adviesprijs van de nieuwste Japanner 14.999 euro bedraagt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?