Spreektijd KNMV bij EU UPDATE

UPDATE 23 MAART

Tijdens de hoorzitting heeft de KNMV wederom stelling genomen tegen een verplichte APK voor motoren.

De toepassing van ABS wordt als een toegevoegde waarde gezien, maar zou niet op alle motoren verplicht moeten zijn want dergelijke remsystemen zijn niet geschikt voor motoren die worden ingezet voor de endurosport en de wegrace.

Patrice Assendelft maakte zich hard voor de aanpak van de KNMV waarbij motorrijders bewust worden gemaakt van gevaarlijke verkeerssituaties in voortgezette rijopleidingen. De VRO-R is daarvoor ontwikkeld, waarbij de R voor risico staat. “De Nederlandse overheid steunt onze pogingen om de ongevallencijfers naar beneden te brengen. Zij ziet de VRO-R als een waardevolle bijdrage hierin en heeft daarvoor ook subsidie toegekend”, aldus Assendelft.

BERICHT 22 MAART

De EU is druk bezig met nieuwe regelgeving voor motoren en andere tweewielers. De KNMV is vanmiddag tijdens een hoorzitting in Brussel van de partij.

Leden van het Europees Parlement laten zich in het openbaar voorlichten door experts uit de industrie en motorrijderorganisaties. Patrice Assendelft, directeur van de KNMV, zal namens de Nederlandse motorbond het woord doen over enkele onderwerpen die voor de motorwereld van belang zijn.

De zogeheten 'hearing' is vanmiddag, 22 maart, van 16.30 uur tot 18.30 uur live te volgen via de EU-website. Op het programma staan de thema’s veiligheid, milieu en de invoering van nieuwe regelgeving. Belangrijke punten die te sprake zullen komen zijn de strenge Euro4 en Euro5 uitstootnormen en de verplichting van ABS op nieuwe motoren.

Het programma is hier te downloaden.

 
 
Bron: knmv.nl
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.