Steun in strijd tegen APK voor motoren

Motorrijders die tegen de invoering zijn van de APK voor motoren, krijgen steun van Wim van de Camp. Dit Europees Parlementslid, dat tevens ook lid is van de Motorrijders Actie Groep (MAG), steunt het verzet tegen geharmoniseerde APK-regels voor motorrijders in Europa. Hij stelt dat Nederlandse motorrijders de invoering van de APK nooit zullen accepteren.

De FEMA, oftewel de Federation of European Motorcyclists, heeft van de Camp uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de FEMA-campagne tegen de invoering van de APK voor motoren. Van de Camp heeft toegezegd de campagne te ondersteunen. Hij benadrukte de positieve invloed van de MAG, het Nederlandse lid van de FEMA.

"Er zijn zoveel belangrijke problemen om op te lossen binnen de Europese Unie. Waarom is – van alle onderwerpen – juist de APK voor motorfietsen een onderwerp? Ik wil gewoon een eindje rijden op zaterdag, dit zou de Europese Commissie niet moeten interesseren", aldus van de Camp. 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.