donderdag 25 april 2024

Stoner op pole ondanks crash

Casey Stoner start zondag bij de Grand Prix van Aragón in Spanje vanaf pole position. De Australiër bleef in de kwalificatie in de MotoGP Dani Pedrosa, zijn ploeggenoot van Honda, voor. De Amerikaan Ben Spies (Yamaha) zette de derde tijd neer. Stoner is na dertien wedstrijden leider in de WK-stand met 35 punten voorsprong op titelverdediger Jorge Lorenzo, die zich als vierde kwalificeerde.

Valentino Rossi (Ducati) kende voor de zoveelste keer een teleurstellende kwalificatie. Ditmaal viel de Italiaan al snel en maakte daarna ook nog een foutje in zijn snelste ronde. Vanwege een zevende blokwissel moet Rossi tot overmaat van ramp achteraan starten.

In de 125cc-klasse zette Hector Faubel de beste tijd neer. De thuisrijder bleef zijn landgenoten Maverick Vinales (tweede) en Nicolas Terol (derde) voor. Jasper Iwema behaalde de zeventiende plaats.

Marc Marquez was het rapst in de Moto2-klasse. De Spanjaard Julian Simon eindigde achter zijn landgenoot als tweede. De Brit Scott Redding werd derde. Marquez is tweede in de WK-stand en heeft 23 punten achterstand op de Duitser Stefan Bradl, die zaterdag de vierde tijd klokte in de kwalificatie.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen