‘Superchaos’ op terrein Zwarte Cross

Op het festivalterrein van het Zwarte Cross, dat aankomend weekeinde plaatsvindt in Lichtenvoorde, is volgens de organisatie een superchaos ontstaan. De schade wordt na het noodweer van maandag geschat op een miljoen euro. Dat meldt de Gelderlander, aldus De Telegraaf.

Door hevig noodweer raakten er maandag zeker vier mensen gewond op het terrein. Windhozen van 100 kilometer per uur bliezen verschillenden tenten de lucht in. Ambulances reden volgens getuigen af en aan. Ook werden er traumahelikopters ingezet.

Op het terrein waren zo'n 200 mensen van de organisatie bezig met het opbouwen van tenten en podia toen er onweer uitbrak. Zeker vier mensen raakten daarbij gewond. Twee van hen liepen een gebroken arm op. De andere twee zijn weer aan het werk.

Vier tenten zijn door het extreme weer onherstelbaar beschadigd. Er zijn zestig vrijwilligers druk bezig om de voorbereidingen voor zaterdag tot een goed einde te brengen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.