‘Te weinig geflitst op gevaarlijke plekken’

De politie heeft vorig jaar weinig snelheidscontroles uitgevoerd op gevaarlijke plekken. Dat meldde woensdag RTL Nieuws na onderzoek van de Verkeers Informatie Dienst (VID). In het regeerakkoord staat dat er meer gecontroleerd moet gaan worden op verkeersonveilige plekken. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) controleerde vorig jaar 13 procent minder op de snelwegen dan in 2009.

In totaal stonden de flitsteams 139 keer op de tien plekken waar in 2010 de meeste aanrijdingen plaatsvonden. Dit is slechts 6 procent van het totale aantal controles. De VID vindt dan ook dat er te weinig snelheidscontroles zijn op plaatsen waar veel ongevallen gebeuren. Een KLPD-woordvoerder is het daar niet mee eens.

''We proberen juist op gevaarlijke plekken te controleren. Maar het is ook belangrijk om te controleren op plekken waar bijvoorbeeld het milieu of geluidshinder in het geding is.'' Vorig jaar waren er volgens een KLPD-woordvoerder minder controles omdat het te weinig personeel daarvoor had. Bovendien speelde ook het winterweer parten. De flitsteams van het KLPD stonden in 2010 ruim 2400 keer bij de snelwegen om op snelheid te controleren.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.