Ten Kate Racing Talent Cup

In samenwerking met Henny Lentink van het CRT en de KNMV wil Ten Kate vanaf 2010 een driejarig jeugdplan opstarten dat jonge coureurs de kans moet bieden om tegen een betaalbare prijs te kunnen racen. Dat wil de teambaas van het Honda Superbike- en Supersportteam bereiken door een nieuwe race-klasse in het leven te roepen op basis van relatief goedkoop Moriwaki-rijwielgedeelte dat is uitgerust met het 250cc eencilinderblok van de Honda CRF-viertaktcrosser.

Gerrit ten Kate: "Momenteel is er tussen de pocketbikes en de NSF100 eigenlijk geen alternatief om de overstap naar de 600-klasse te overbruggen. Met deze nieuwe kwartliterklasse hopen we jong talent dat nu tussen wal en schip dreigt te vallen, een kans te bieden om zich verder te ontwikkelen op een motor die qua topsnelheid niet al te veel risico's met zich meebrengt."
 
Volgens Gerrit ten Kate moet het jeugdproject grotendeels bekostigd gaan worden uit externe sponsoring, zodat de leaseprijs betaalbaar blijft. Äls we het financiele plaatje helemaal voor elkaar krijgen hopen we de prijs voor een seizoen in de Ten Kate Talent Cup beperkt te houden tot 5000 euro met een extra borg van 1500 euro voor eventuele crash-schade." Hoe de wedstrijdkalender eruit komt te zien is voorlopig nog niet bekend, maar teammanager Ronald ten Kate sluit niet uit dat er voor een aantal wedstrijden ook wordt uitgeweken naar de grotere kartbanen. "We willen de jeugd vooral de kans bieden om heel veel meters te maken. Dat is de enige manier om de Nederlandse talentontwikkeling echt een kans te geven", aldus Ten Kate die naar eigen zeggen al met een paar partijen in onderhandeling is om het startbudget van de nieuwe klasse rond te breien.

Mamoru Moriwaki is de schoonzoon van tuner Hideo ("Pops") Yoshimura. Zijn bedrijf Moriwaki Engineering bouwt sinds 1972 motorfietsen met motorblokken van de andere Japanse fabrikanten, voorzien van eigen frames. Daarnaast levert hij ook uitlaten en opvoerkits voor diverse Japanse merken.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.