Toerbuffel in extremis

De K1300GT is standaard al meer dan een behoorlijk goede metgezel voor lange reizen. Met de presentatie van het Exclusive Edition-pakket doet BMW er echter nog een flinke schep bovenop. Hiermee voorzie je de GT van onder meer een verwarmd zadel en verwarmde handvaten, een xenon koplamp en cruise control. Daarnaast is ook het ESA II-systeem inclusief. Met dit systeem kun je gemakkelijk de veervoorspanning, veerbasis, de veersnelheid en demping op elkaar afstemmen.

De boardcomputer houd je onder andere op de hoogte van de buitentemperatuur en gemiddeld brandstofverbruik. Ook het automatisch antislip-syteem (ASC) en de bandenspanningscontrole (RDC) ontbreken natuurlijk niet bij de Exclusive Edition. En voor het we het vergeten, er zit in het pretpakket ook nog een topkoffer van 49 liter. De prijs van dit geheel is 1.860 euro, exclusief een K1300GT á 20.650 euro…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.