Triumph onthult nieuwe cruisers

Niet alleen komt Triumph met een geheel vernieuwde Speed Triple, ook worden er door het merk drie vernieuwde cruisemotoren geïntroduceerd. De Thunderbird Storm (bovenstaande foto) bijvoorbeeld. Dit is een sobere, opgevoerde versie van de Thunderbird cruiser, zegt het Britste merk nuchter. De machine, die in Amerika al vele awards won, haalt 98 pk uit Triumph’s unieke 1700 cc paralleltwin. De donkere cruiser is ook voorzien van de karakteristieke dubbele koplampen die al nodige roem verkregen op de Speed Triple en de Rocket III.
 
De instapmodellen America en Speedmaster kregen een update met betrekking tot de stuureigenschappen, de styling en de ergonomie. Volgens de Britten zij beide motoren door een aangepast uiterlijk, een nieuwe zithouding en een lagere zadelhoogte van 690 mm nu nog makkelijker te berijden. De compleet nieuwe styling van de 2011 America maakt het uiterlijk meer klassiek, doordat de gegoten lichtmetalen 16-inch voor- en 15-inch achterwielen nu hogere banden dragen, als aanvulling op het lage zadel, het diepe voorspatbord en een achterover leunend stuur. Zo ontstaat een traditionele cruiser, lang en laag met als finishing touch de klassieke kleuren metallic Phantom Black of two-tone Eclipse Blue met Crystal White.

Ook de Speedmaster is voorzien van een nieuw uiterlijk. De cruiser rolt nu op een 19-inch voorwiel met een enkele remschijf en een dunne band, waardoor het uiterlijk van de klassiek ogende chopper nog meer versterkt wordt. De combinatie van een lager zadel (690 mm) en een nieuw, breder stuur bieden een geheel nieuwe zithouding, die flink anders is dan die van het oude model. Hierdoor is de Speedmaster voor nog meer motorrijders een makkelijk sturend alternatief voor de standaard cruisers, aldus Triumph. Er zullen in 2011 twee kleuren leverbaar zijn. Dit zijn namelijk de Phantom Black en een compleet nieuwe Triumph-kleur, Cranberry Red. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?