True Evel

Om hulde te brengen aan de 35ste verjaardag van Evel Knievels beroemde sprong in het Londense Wembley Stadion op 26 mei 1975, presenteert het Harley-Davidson Museum de tentoonstelling True Evel: Het Verbazingverwekkende verhaal van Evel Knievel, als eerbetoon aan het leven en de legende van de iconische stuntman.

Bij zijn poging om over dertien Londense bussen te springen, crashte Knievel bij het landen en brak daardoor zijn bekken. Aan de 90.000 aanwezige fans kondigde hij zijn pensioen aan, hoewel hij later nog verschillende andere gewaagde sprongen zou opvoeren. Dit soort stunts versterkte de persoonlijkheid van de legendarische showman, die een inspiratiebron bleek voor toekomstige waaghalzen in de achtertuin en professionele stuntmannen over de hele wereld en dat geldt ook vandaag nog.

“Zoals zo veel kinderen die opgroeiden in de jaren ’70 was ik een grote fan van Evel Knievel, en ik ben ontzettend opgetogen deze tentoonstelling te mogen tonen om eerbewijs te brengen aan zijn ontzagwekkende leven en carrière en dit te onthullen aan een nieuw publiek. Zijn ziel herleeft in mensen van alle leeftijden en er zit ontegensprekelijk een stukje ‘Evel’ in elk van ons, zelfs als je nooit met een motor hebt gereden,” zei Bill Davidson, Vicepresident van het Harley-Davidson Museum.

De tentoonstelling loopt van 10 juli tot 6 september en vertelt het verhaal van Evel inclusief fascinerende wetenswaardigheden en trucs afkomstig uit de Harley-Davidson Archieven en de privécollectie van de familie Knievel. Meer informatie over de True Evel tentoonstelling of het Harley-Davidson Museum vind je op h-dmuseum.com/visit.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?