Twee jaar achter elkaar hogere boetes

De boetes gaan de komende jaren omhoog. Werd eerder al bekend dat de tarieven volgend jaar met 15 procent omhoog gaan, in 2012 komt daar nog eens 20 procent overheen. Dat staat in de begroting van het ministerie van Justitie die dinsdag bekend is geworden.

Mensen die te lang wachten met betaling van hun boete, moeten daar meer voor betalen. De opslagen bij een eerste en tweede aanmaning gaan ook in 2012 omhoog. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) gaat ervan uit dat hogere boetes de veiligheid in het verkeer ten goede komen, maar heeft de inkomsten ook nodig omdat de opbrengsten van boetes en transacties tegenvallen.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.