Update> ZX-10R probleem opgelost

Lange tijd bleef men geheimzinnig doen over de problemen met de nieuwe Kawasaki ZX-10R. Of misschien was het gewoon nog in onderzoek bij Kawasaki. Dat kan natuurlijk ook. Feit is dat het euvel nu in elk geval is ontdekt. Het blijkt dat de inlaatkleppen niet goed afsluiten als de nieuwe Kawa op hoog niveau moet presteren. De klepveren drukken de kleppen niet goed in de zitting. Dat gaat ten koste van de motorprestaties.

Nu het mankement  is ontdekt, heeft Kawasaki daar ook meteen een adequate oplossing voor gevonden. Het blok van de ZX-10R zal worden voorzien van een andere nokkenas en sterkere klepveren. Daarmee zal het groene monster voluit kunnen  presteren. De levering van de nieuwe modellen loopt zodoende nauwelijks enige vertraging op. Het model van 2011 is in januari gewoon te verkrijgen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?