donderdag 6 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Valentino Rossi’s MotoGP-scooter is te koop

Als je Valentino Rossi bent en je moet van A naar B in de MotoGP-paddock, zwaai je dan een been over je iconische (en peperdure) YZR-M1 prototype om naar de dichtstbijzijnde persconferentie van het team te rijden? Natuurlijk niet; daar zijn scooters voor.

Ja, de veelzijdige scooter wordt al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw gebruikt voor alles van woon-werkverkeer tot eenpersoons pendeldiensten en af en toe een partijtje scooterpolo.

TT Assen 2017: Valentino Rossi’s laatste MotoGP-zege

Zelfs Valentino Rossi, negenvoudig wereldkampioen grand prix-motorracen, had naar verluidt zijn eigen persoonlijke 50cc-ééncilinder scooter voor de alledaagsheden van het grand prix-circuit. En nu staat dat 3pk-werkpaard te koop.  De scooter maakte deel uit van het Yamaha MotoGP-fabrieksteam en hielp Rossi van zijn truck naar de pitstraat te rijden en vice versa. VR46 had twee aangepaste versies van de scooter. Een daarvan is de scooter die te koop staat. Alle opbrengsten van de verkoop gaan naar het Medea La Nostra Famiglia Instituut voor een onderzoeksproject naar autistisme.

De veiling, die plaatsvindt tijdens de Historic Minardi Day, heeft een startprijs van € 7.000 en de scooter wordt geleverd met een ‘officieel kentekenbewijs, verzekering, en een gewone nummerplaat’. Op de kuip staat de handtekening van VR46. Experts beweren dat de prijs kan oplopen tot €15.000,-.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen