Vanaf 2011 E10-benzine

De tankstations in de EU-landen bieden vanaf 1 januari 2011 de nieuwe benzinesoort E10 aan. De huidige benzinesoorten bevatten nu 5 procent bio-ethanol. De E10-benzine bevat 10 procent bio-ethanol voor de brandstoffen met octaangetal 91 (Normaal) en 95 (Super). Tankstations die deze E10-brandstof aanbieden, blijven ook de reguliere Superbenzine met 5 procent bio-ethanol leveren. Voor Super Plus-benzine verandert niets, het gehalte bio-ethanol blijft 5 procent.

Voor de gebruikers van Honda motorfietsen met injectiemotoren is het tanken van E10 geen enkel probleem. Let op: als je motor een carburateur heeft, dan kun je geen E10 tanken!

De nieuwe brandstof is meestal niet geschikt voor producten met een motor die van een carburateur is voorzien, omdat de E10-brandstof rubber en/of pakkingmaterialen in de motor kan aantasten. Mocht je twijfelen, tank dan de gebruikelijke brandstoffen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?