Vanaf maart eerste wegen naar 130 km

Harder, gedoseerder en wellicht met betaling van tol autorijden. Dat zijn enkele speerpunten uit het beleid van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur), zoals zij die woensdagavond presenteerde tijdens de behandeling van haar begroting in de Tweede Kamer. Het sneller rijden kan wat haar betreft per maart volgend jaar van start gaan. Dan wil zij op enkele weg(delen) de maximumsnelheid verhogen naar 130 kilometer per uur.

De hogere limiet wil ze op de betreffende wegdelen duidelijk maken door experimenten met het aangeven van de snelheden op de matrixborden boven de weg. De minister zei nog niet welke wegen haar voor ogen staan. Wel stelde ze dat ze goed zal kijken naar aspecten van geluidsoverlast en milieuvraagstukken; naar alle eisen zoals die in het regeerakkoord en in de wet staan.

Weggebruikers kunnen in haar optiek in de toekomst geconfronteerd worden met nieuwe tolwegen. Zo noemde ze de plannen die Kamerleden eerder deze week aandroegen om een tolbrug aan te leggen tussen Amsterdam en Almere interessant. Onder meer pensioenfondsen hebben aangegeven er belangstelling voor te hebben, zei Schultz. Wel wil zij in eerste instantie kijken of zo'n brug via een gewone constructie, dus zonder tol, kan worden gerealiseerd.

Bron: nu.nl
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.